Professional Development and Sustainability in Gastronomy through International Cooperation
Numărul de referință: 2023-2-RO01-KA210-VET-000175783
SMALL SCALE PARTNERSHIPS KA210VET
Perioada de desfășurare a proiectului 01.01– 31.07 2024
Valoarea Grantului: 60.000 Euro
Liceul Tehnologic „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Vorona este beneficiarul unui nou proiect ERASMUS+ în cadrul Programului Erasmus+ Acţiunea Cheie 2 VET Parteneriate pentru cooperare pe domeniul formare profesională, pentru Domeniul Turism şi alimentaţie.
Partenerii noștri internaționali sunt:
- SERIK IMKB MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI este un liceu vocațional internațional de turism care funcționează în regiunea turistică Belek, în districtul Serik din provincia Antalya.
- IPSEOA V.TITONE CASTELVETRANO TP Italy Sicilia situat într-o zonă cu un potențial turistic ridicat ce oferă o formare profesională de înaltă calitate în domeniul gastronomic organizator a diferite concursuri de profil locale, naționale și internaționale.
În proiect vor implicați în mod direct, 38 de elevi formabili VET, învățământ liceal, Calificarea: Tehnician în gastronomie
Scopul proiectului nostru este ca elevii din cele 3 tări partenere să realizeze activități transnaționale de învățare și formare profesională într-un mediu de lucru real cu dotări moderne specifice domeniului de calificare, care să-i ajute să dobândească competențe în concordanță cu standardele europene și cerințele pieței de muncă care să le faciliteze integrarea socială.
OBIECTIVE:
- îmbunătățirea competențele profesionale de pregătire a preparatelor culinare internaționale și promovarea unei alimentații sănătoase
- dezvoltarea abilitățile de relaționare și comunicare în limba engleză și diminuarea percepției de excluziune socială
- cooperarea între instituții de învățământ partenere în vederea promovării calităţii actului educaţional şi creşterii vizibilităţii şcolilor în cadrul comunităţii locale
Rezultatele intangibile:
- creşterea prestigiului și atractivităţii instituţiei în rândul elevilor, părinţilor şi comunităţii locale;
- întarirea dimensiunii europene a şcolii;
- creşterea calităţii serviciilor educaţionale oferite;
- integrarea mai bună la locul de muncă şi dobândirea de experiență internaţională.
- conștientizarea avantajelor oferite de proiectele Erasmus+.
- conștientizării elevilor cu privire la importanța unei alimentații sănătoase, dezvoltarea abilităților de comunicare și colaborare,
- îmbunătățirea cunoștințelor despre cultura și gastronomia internațională și dezvoltarea relațiilor de prietenie și cooperare între elevii din cele trei țări partenere.
Prin intermediul proiectului, elevii vor avea ocazia să-și testeze abilitățile în practică, să rupă barierele lingvistice, să dobândească un vocabular mai bogat și noi abilități de comunicare diminuându-și percepția că învață în mediul rural sau aparțin unui grup defavorizat.
Sănătate și educația alimentară sunt două concepte imposibil de separat.
În spiritul Obiective pentru Dezvoltare Durabilă ne propunem să susținem adoptarea unui stil de viață durabil consolidată în jurul unui consumului responsabil, reducerii risipei alimentare și promovării surselor de hrană locale.
Oportunităţile pe care le oferă programele Erasmus+ contribuie în mod semnificativ la îmbunătăţirea calității formării profesionale a elevilor şi profesoriilor implicaţi.
Aceştia devin mai conștienți de beneficiile cunoaşterii „pe viu” a asemănărilor şi a deosebirilor dintre sistemele educaţionale şi mai capabili să se alinieze exemplelor de bune practici.
Proiect Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale ANPCDEFP. Nici Uniunea Europeană și nici ANPCDEFP nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea.
Mai multe informații puteți urmări pe Pagina de Facebook a proiectului la adresa:
https://www.facebook.com/profile.php?id=61555240696922
REZULTATE PROIECT: