New learning and training opportunities in tourism and gastronomy through Erasmus+

           Erasmus+ este programul Uniunii Europene în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport pentru perioada 2021-2027; acesta oferă oportunități de mobilitate și cooperare pentru toți actorii implicați activ în domeniile menționate, fie ca persoane sau ca instituții/organizații.

Parteneriate pentru cooperare pe domeniul formare profesională – KA210 VET

(parteneriate la scară mică/de mică anvergură) 

SMALL SCALE PARTNERSHIPS

„New learning and training opportunities in tourism and gastronomy through Erasmus+”
2021-2-RO01-KA210-VET- 000045071


Grant: 60.000 Euro

În cadrul parteneriatului sunt implicate două instituții:

 

 

 

  • Liceul Tehnologic „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Vorona – coordonator de proiect;
  •  Liceul Vocaţional şi Tehnic Anatolian „Sule Muzaffer Büyük” Manavgat – Antalya-Turcia liceu  cu o vastă experiență în derularea de programe europene de tip Erasmus+.

Perioada de desfăşurare a proiectului este 01.04.2022 – 30.09.2022.

Astfel în cadrul Fluxului 1 de mobilitate 14 elevi de la Domeniul Turism şi alimentaţie, Calificarea Tehnician în gastronomie (învăţământ liceal) respectiv Chelner (Ospătar) vânzător în unităţile de alimentaţie (învăţământ profesional) însoţiţi de 3 cadre didactice vor realiza activităţi de tip Job-shadowing timp de 2 săptămâni în Antalya-Turcia.

În cadrul Fluxului 2 de mobilitate 10 elevi de la Liceul Vocaţional şi Tehnic Anatolian „Sule Muzaffer Büyük” Manavgat – Antalya-Turcia însoţiţi de 2 cadre didactice vor realiza activităţi de de formare şi dezvoltare profesională (peer learning)  timp de 2 săptămâni în România.

Obiectivele proiectului sunt:

  • cooperarea interinstitutională la nivel internaţional în vederea creşterea calităţii serviciilor educaţionale oferite de scolile implicate în proiect prin sporirea oportunităţilor de dezvoltare profesională şi socială a elevilor noştri.
  • oferirea elevilor o alternativă validă pentru instruirea practică, pentru a crește calitatea formării profesionale, în vederea creării unor șanse sporite în cariera și o mai bună angajabilitate.

Activitățile proiectului constau în:

  • pregătire (aranjamentele practice, selectarea participanților, stabilirea unor acorduri cu partenerii, pregătirea culturală, pregătire generală a participanților și profesorilor însoțitori înainte de mobilitate)
  • implementarea-activitatea de mobilitate-stagiul de formare profesională în domeniul pregătirii specifice;
  • follow-up (evaluarea activităților, recunoașterea rezultatelor participanților în timpul activității, diseminarea și valorizarea rezultatelor proiectului)

Procedura  operaţională proiect   

 

0231 588 656