Erasmus+ este programul Uniunii Europene în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport pentru perioada 2021-2027; acesta oferă oportunități de mobilitate și cooperare pentru toți actorii implicați activ în domeniile menționate, fie ca persoane sau ca instituții/organizații.

Parteneriate pentru cooperare pe domeniul formare profesională – KA210 VET

(parteneriate la scară mică/de mică anvergură) 

SMALL SCALE PARTNERSHIPS

„New learning and training opportunities in tourism and gastronomy through Erasmus+”
2021-2-RO01-KA210-VET- 000045071


Grant: 60.000 Euro

În cadrul parteneriatului sunt implicate două instituții:

 

 

 

  • Liceul Tehnologic „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Vorona – coordonator de proiect;
  •  Liceul Vocaţional şi Tehnic Anatolian „Sule Muzaffer Büyük” Manavgat – Antalya-Turcia liceu  cu o vastă experiență în derularea de programe europene de tip Erasmus+.

Perioada de desfăşurare a proiectului este 01.04.2022 – 30.09.2022.

Astfel în cadrul Fluxului 1 de mobilitate 14 elevi de la Domeniul Turism şi alimentaţie, Calificarea Tehnician în gastronomie (învăţământ liceal) respectiv Chelner (Ospătar) vânzător în unităţile de alimentaţie (învăţământ profesional) însoţiţi de 3 cadre didactice vor realiza activităţi de tip Job-shadowing timp de 2 săptămâni în Antalya-Turcia.

În cadrul Fluxului 2 de mobilitate 10 elevi de la Liceul Vocaţional şi Tehnic Anatolian „Sule Muzaffer Büyük” Manavgat – Antalya-Turcia însoţiţi de 2 cadre didactice vor realiza activităţi de de formare şi dezvoltare profesională (peer learning)  timp de 2 săptămâni în România.

Obiectivul general ale proietului

  • cooperarea interinstitutională la nivel internaţional în vederea creşterea calităţii serviciilor educaţionale oferite de scolile implicate în proiect prin sporirea oportunităţilor de dezvoltare profesională şi socială a elevilor noştri.

Activitățile proiectului constau în:

  • pregătire (aranjamentele practice, selectarea participanților, stabilirea unor acorduri cu partenerii, pregătirea culturală, pregătire generală a participanților și profesorilor însoțitori înainte de mobilitate)
  • implementarea-activitatea de mobilitate-stagiul de formare profesională în domeniul pregătirii specifice;
  • follow-up (evaluarea activităților, recunoașterea rezultatelor participanților în timpul activității, diseminarea și valorizarea rezultatelor proiectului)

 

 

Procedura  operaţională proiect   

Proiect finanţat cu sprijinul Comisiei Europene
Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine

0231 588 656